zaterdag 26 mei 2012

Lightwand test in Waregem

Voor ik jullie de resultaten toon voel ik mij verplicht om eerst Michael Ross te bedanken voor zijn zeer uitgebreide tutorial om een Lightwand te bouwen. Het is door zijn invloed dat ik steeds meer en verder wil gaan in mijn materiaal. De stap om een Lightwand te bouwen was eigenlijk al enkele maanden geleden genomen. Na even te babbelen met Jochen (onze in house elektronicus) in hoever hij dit zag zitten, besloten we alles te bestellen.
We hebben een tijdje zitten wachten op de levering van onze materialen en deze week was het zover. Er kwam een mooi pakketje toe bij Jochen thuis en niet veel later zat ik samen met hem op de zolder het geheel te bekijken en te bespreken of we het al gingen proberen.
De meeste die ons kennen zullen al weten wat er gebeurde. Nog geen 20min later was de lightwand en arduino controller aangesloten en zagen we de rgb strip branden. Hieronder heb ik enkele foto's die gemaakt zijn met de gsm maar die ik zeer zeker met jullie wil delen.

Eigenlijk hebben we maar tot twee avonden echt er aan gewerkt en deze foto's zijn van deze avonden.
 Toen we het geheel aangesloten hadden bleek dat de leds al begonnen branden. Wat ons natuurlijk blij maakte.


 Uiteraard de site van Arduino geopend en gebruikt om de eerste stappen te nemen in het programmeren van een Arduino controller.
 Jochen die onze regelknop soldeerd.
En dit is de onderkant van onze Lightwand. Als er nog interesse is om meer details te weten laat maar iets weten zou ik zeggen.
Toen het eindelijk vrijdag was, waren we klaar om de Lightwand te testen in Waregem. Natuurlijk we wisten dat wij de laptop gingen moeten meebrengen om nieuwe tekeningen in te laden.
Omdat wij maar 5 tekeningen kunnen inladen op dit moment. Dus je kan je natuurlijk al inbeelden dat er twee jonge gasten rond lopen met een stok van ongeveer 2m, twee rugzakken, een statief en uiteraard nog onze lightsabers.
Natuurlijk het is ook vrijdag avond voor ons, dus besloten wij naar de Treffer te gaan in Waregem en daar de tekeningen in te laden en iets te drinken tot de zon begon te zakken. We wisten dat we aandacht gingen trekken, maar zoals het die avond is gelopen hadden we zeer zeker niet verwacht.
Toen we er waren was de tafel naast ons zeer geïnteresseerd in wat wij mee hadden. Nu om eerlijk te zijn hoe kan je nu niet nieuwsgierig zijn als je een lange stok ziet die plots licht geeft als men deze aansluit via usb aan een laptop. Hierna zijn we dan begonnen met de eerste reeks foto's.Na deze positieve resultaten besloten we nog rap iets te dingen en paar aanpassingen te doen. Toen we opnieuw bezig waren om andere code in te laden, kregen we plots de vraag van een tafel wat wij aan het uitspoken waren. Nu daarop besloten we de eerste resultaten te tonen aan de mensen.
De reactie's waren zeer gemengd, dus zeiden wij wel wat als wij het tonen.
Iets later stond het terras van de Treffer voor een groot deel recht op zijn minst 10man rond ons. Dit was het resultaat van de voorstelling.
De reacties waren overal positief. Hierna hebben wij ons nog even rustig iets besteld, om dan verder te doen en nog enkele foto's gemaakt.


 Deze eerste drie foto's zijn gemaakt met enkele glow-sticks. Werken met glow-sticks is en blijft iets zeer leuk. Mits wat oefening krijg je soort gelijke effecten die je ook zou krijgen met el-wire. Natuurlijk niet helemaal het zelfde maar het komt in de buurt.
We hebben ons goed geamuseerd en we weten nu ook al wat we kunnen doen met de Lightwand en we zullen zeker meer experimenteren. Naast het feit dat dit het stukken eenvoudiger maakt, moeten we nu wel iets meer voorbereiden. De Lightwand zal gebruikt worden in combinatie met onze normale lightpainting.

Zo dit was het voor deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen